Duurzaamheid

Duurzaamheid: een belangrijk onderwerp vandaag en nog belangrijker in de toekomst. Duurzaam wonen is niet meer weg te denken. Bij installatiebedijf Simon bieden wij verschillende technieken aan die wonen voordeliger en duurzamer maken! Benieuwd naar de technieken? Lees dan verder. 

Warmtepomp

Een warmtepomp, misschien wel een van de bekendste duurzame technieken, maar doet een warmtepomp precies?

Een warmtepomp kan een huis en eventueel water duurzaam verwarmen. Een warmtepomp gebruikt stroom om warmte uit de lucht, bodem of het grondwater te halen.

Een warmtepomp is goed voor het klimaat. Je CO2-uitstoot voor verwarming daalt met zo’n 25 tot 50 procent. En ook de energierekening gaat omlaag.

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Een hybride warmtepomp werkt samen met een cv-ketel op gas.
Volledig elektrische warmtepompen vervangt de cv-ketel.

Bent u benieuwd naar welke warmtepomp geschikt is voor uw huis? Neem dan contact op via het formulier hiernaast.

WTW

WTW staat voor warmteterugwinning, de naam verklaart al veel van wat het doet. 

WTW is een methode voor hergebruik van warmte uit afvoerlucht. Warmteterugwinning kan goed worden ingezet in huizen die mechanische ventilatie hebben.

In een WTW unit zitten twee ventilatoren en een warmtewisselaar die ervoor zorgen dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen en wordt gebruikt om de verse binnenkomende lucht te verwarmen.
Door deze methode hoeft er minder gestookt te worden om koude lucht van buiten op te warmen.

Hybride warmtepomp

ContactHybride warmtepompen werken samen met uw cv-ketel en is een goede tussenstap naar een vol-elektrisch huis. De hybride warmtepomp is ook beter geschikt voor huizen met matige isolatie.

Met een hybride warmtepomp daalt de CO2-uitstoot voor verwarming met zo’n 25 procent.

Een hybride warmtepomp gebruikt stroom om te verwarmen. Als het buiten erg koud is dan springt de cv-ketel bij om mee te helpen verwarmen.

Wilt u graag een hybride warmtepomp aanschaffen of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. 

 

 

Bekijk ook onze andere diensten

Beginnen met duurzaam wonen?

We nemen zo snel mogelijk contact met u op

Ik ga hiermee akkoord dat Installatiebedrijf Chr. J. Simon mijn gegevens gebruikt om uitsluitend contact op te nemen met de door mij ingevulde gegevens.